Elvis Ahlgren


Känd för sitt Elvisintresse och Elvishyllningsshower i Sverige och på Åland, radioprogrammet Rockabilly m.m.


Kan bokas för:

-dj-uppdrag med inrikting på gammal hederlig rock and roll

-Elvisshower (No jumpsuits please!) Ingen scen är för liten eller för stor)

-filmuppdrag Att filma och redigera är ett stort intresse och delvis även yrke

-tillfällen då det behövs en Elvisexpert såsom radioprogram och liknande


Mikael Elvis Ahlgren är mest känd som Elvis eller Ålands Elvis. Sedan 1992 har han gjort shower där han sjungit och hyllat Elvis Presley och hans musik. 

PappaElvis


På bilden ovan ser man att hans far redan i unga dar försökte ingjuta den rätta rock and roll-glöden hos Mikael som han kallades på den tiden. Grabben kunde då inte ana vad som väntade honom. 

Eftersom hans far inte fortsatte rock and roll-utbildningen utan i stället valde att köra solo så kom det att dröja några år innan den riktiga känslan för musiken och scendebuten kom. Att Elvis Presley skulle bli den stora ledstjärnan var nog oundvikligt.


Elviskunnig

Av vissa benämns Elvis Ahlgren som en Elvisexpert medan han själv är mer blygsam och menar att han inte alls vet så mycket. Dock brukar han i olika sammanhang berätta om sin stora idol och hylla honom och hans betydelse för musikutvecklingen.


På scenen

Självklart har Elvis Ahlgren varit i Memphis och besökt såväl Graceland som SUN-studion. Han dyker upp som rock and roll / rockabilly discjockey på såväl privata fester som på nattklubbar och liknande. Under flera år körde han sin radioshow "Rockabilly" på en av lokala åländska radiostationerna. Bakom sångmikrofonen har han i huvudsak verkat i Sverige och på Åland. Nattklubbar, barer, restauranger mässor, skolor, dagis, bröllop, födelsedagsfester, middagar m.m. har fått besök av Elvis Ahlgren. Inget evenemang har varit för stort eller för litet.Filmaren

Elvis Ahlgren är också mycket intresserad av att videofilma och då i synnerhet musikevenemang. Bröllop, svensexor och dop har utgjort de vanligaste uppdragen då han anlitats av andra för att filma. I sitt nuvarande jobb som teknisk chef på Ålands Radio och TV hjälper han också till med att filma TV-program och webbTV-inslag.Tekniknörden

Efter att ha utbildat sig för en yrkesbana inom ekonomins tecken så vände det snart mot det tekniska. Ekonomijobben var inte lika roliga som IT-jobben. Med ett intresse för datorer och ljud och videoteknik så var det förstås naturligt att det blev en karriär inom detta område. Det gick ju bra ihop med musikintresset också. Att samla musiken på en dator är både praktiskt och roligt. Och att surfa på nätet för att leta musik- och teknikinformation är han knappast ensam om heller. Amigadatorer var det som gällde i början men numera inhyses ett flertal Macdatorer i hans hus. De används t.ex. till videoredigering och discjockeyuppdrag samt även när han behöver bakgrundsmusik till en Elvisshow. 


© Elvis Ahlgren 2014