Åland Open 2016

Åland Open 2015

Åland Open 2014

Åland Open 2013

Åland Open -12

Scandinavian Masters 09

Bilder      Masters + Nordic

Nordic Gentlemen Trophy 09

Nordic Ladies Trophy 09

Nordic Ladies Trophy 07

Bildgalleri

                     
  Samarbetspartners

 


 


  


  

 

 

 

 

 

 

  

Textruta: wiklöf holding 
 

 

 

 

Firmadart reslutat

 

 

SCANDINAVIAN MASTERS 09

 


                   

 

Joker Dart, som är Ålands enda dartförening, bildades strax efter nyår 1994 när ett 10-tal dartintresserade samlades på Park Bar i Mariehamn för att bida en förening med dart som gemensamt intresse. Redan till påskhelgen var man igång med föreningens första större arrangemang – Koff Open – som spelades på Park Hotell och samlade ett 40 tal deltagare från Åland och Sverige. Tävlingen, som alltid arrangeras i påskhelgen,  har under årens gång utvecklas både till deltagarantalet och sett till kvalitén och heter numera Åland Open.
Under sommaren - 95 fick man, efter hårda förhandlingar, tillgång till en egen lokal som man på talka fixade upp och man kunde hålla invigningsfest på hösten. Lokalen har under årens gång genomgåt flera ombyggnader och renoveringar och är idag ca 200 kvadratmeter stor och förutom 13 darttavlor finns också en caféavdelning.
1995 debuterade man också i det finska riks seriespelet med ett herrlag i div. 2  som placerade sig mitt i tabellen. Efter att  föreningen deltagit i riks seriespelet ett par år gjorde man ett uppehåll för att återkomma igen 2000 med ett herrlag som lyckades med bedriften att gå igenom serien utan förlust! Året efter placerade man sig på en fin 5;te plats i Finlands näst högsta serie. Efter 3 år i div. 1 föll herrlaget ner igen till div. 2 där man fortfarande huserar. Från och med 2005 deltar också ett damlag i det finska riks seriespelet.
1999 arrangerade föreningen också en tävling på hösten, Taxfree cupen, som samlade ett rekord stort antal deltagande. 2001 återkom Taxfree cupen och även denna gång var deltagarantalet över förväntan.
2005 arrangerade föreningens en landskamp mellan Finlands och Sveriges juniorlag. Efter 2 dagars intensivt tävlande stod Sverige som segrar.
2007 samlade föreningen den Finska och Svenska dam eliten när man arrangerade Nordic Ladies Trophy. En tävling som hade hela 3.200 € i prispotten vilket var möjligt tack vare stöd från Ålands
Landskapsregering, Mariehamn Stad samt ett gott samarbete med det åländska näringslivet.
Föreningen har B-rättigheter vilket gör att man får servera öl, cider, longdrink och vin etc i lokalerna.
För alla som är intresserade arrangerar förening regelbundna veckotävlingar, tisdagar och torsdagar med start kl. 18.30.

 


Info På Svenska

      Åland Open 2017
                 Torsdag 13 april   LOTTAD DUBBEL  

 Anmälnings Blankett

                     
  Samarbetspartners

 


 


  


 

 
Flag Counter