Kuvan käyttö

Tekijänoikeudella suojattujen teosten käyttöön tarvitsee aina oikeudenhaltijan luvan, ellei käyttö ole jonkin tekijänoikeuslain rajoitussäännöksen nojalla sallittua. Vastuu siitä että käyttölupa on asianmukaisesti kunnossa, on aina teoksen käyttäjällä. 

Kuvasto myöntää käyttölupia edustamiensa kuvataiteilijoiden teosten käyttöön monipuolisesti eri medioissa. Kuvastosta saat käyttöluvan kuvataiteen teosten käyttöön niin painetuissa julkaisuissa, postikorteissa, TV-ohjelmissa kuin myös esimerkiksi verkkosivuilla. 

Kuvaston edustamat taiteilijat

Kuvasto edustaa kotimaisten kuvataiteilijoiden lisäksi laajasti myös ulkomaisia kuvataiteilijoita silloin kun käyttö tapahtuu Suomessa. Pyydämme huomioimaan, että joidenkin ulkomaalaisten taiteilijoiden teosten käyttölupahakemusten käsittely saattaa kestää muutaman viikon.

Kuvaston edustamat taiteilijat hinnasto ja lupahakemus löytyvät Kuvaston kotisivulta:

www.kuvasto.fi

Käytöstä maksettava korvaus 

Kuvan  käytöstä kuten koosta, väreistä, rajauksesta ja kuvatekstistä on aina sovittava taiteilijan kanssa. Kuvaston edustamien taiteilijoiden teosten käytöstä maksetaan Kuvaston korvaushinnaston mukainen korvaus. Kuvasto tilittää käyttäjiltä kerätyt korvaukset edelleen taiteilijalle tai taiteilijan kuoltua hänen oikeudenhaltijoilleen. 

 
Käyttölupahakemuksen tekeminen

Käyttölupahakemuksen voit lähettää Kuvastolle käyttäen sähköistä käyttölupahakemusta. Ennen käyttölupahakemuksen lähettämistä tulee käyttäjän hyväksyä Kuvaston yleiset käyttöehdot. Kun käyttölupahakemus on hyväksytty, lähetämme hyväksymisestä erillisen vahvistuksen. 

Käyttölupa-asioissa voit olla myös suoraan yhteydessä Kuvaston toimistoon: kuvasto@kuvasto.fi tai puh. 09-272 4022