Om vår kennel

 

 

                    Bakgrund

Kennel Eastfarm registrerades år 1987 och är uppkallad efter gården till mitt föräldrahem Östergårds, därav namnet Eastfarm på engelska. Mina föräldrar hade en kull Golden Retriever valpar under samma kennelnamn, vilken utgör Eastfarm's A kull. 

Jag har personligen alltid haft ett gott öga till spaniels. Deras utseende, det milda uttrycket och dess mjuka och positiva lynne har alltid tilltalat mig. Att det blev just welsh springer spanieln jag har glädjen att få arbeta med är mera en slump och något jag hittills aldrig haft orsak att ångra. Eftersom de flesta spanielraserna tilltalar mig var det svårt att välja vilken av dem det skulle bli. Jag ville gärna ha en lite mera ovanlig spaniel och det var då vi fick upp ögonen för Welsh springer spanieln. 

Då jag hösten 1994 köpte min första welshvalp fanns väl inga direkta planer på att börja med uppfödning. Min första tik hette FIN CH Don's Nevertheless. Ett år senare köpte jag en tikvalp till. På hösten 1995 kom hon, tiken INT FIN N DK SU(U)CH Don's Top Of The Pops,som kom att bli kennelns stamtik. Sommaren 2000 köptes min andra stamtik Rwyn Jacqueline och det är dessa tikar min avel baserar sig på.

Allmänt

Jag har hittills fött upp 16 kullar welsh springer sedan år 1998. Eastfarm är en liten kennel i hemmiljö, hundarna bor inne med oss som familjemedlemmar. Målet med min uppfödning är friska och sunda hundar, med god exteriör och stabil mentalitet. Ungefär en kull per år föds här. Kombinationer görs med största omsorg och eftertanke. Valparna växer upp i hemmiljö med mycket social kontakt både med människor och vuxna hundar. Valparna är vid leveranstillfället registrerade i Finska kennelklubben, veterinärbesiktade, dolda fel försäkrade, ID märkta och avmaskade. Startpaket med valpfoder, skötselråd och tillbehör ingår i priset.

Det är mycket viktigt för mig att följa valparnas utveckling i sina nya hem och jag vill finnas tillhands för valpköparen. Jag är medlem i finska kennelklubben, finska spanielklubben, welsh springer klubben i Sverige och England och Ålands bruks och sällskapshundklubb.

Eastfarm hundar har exporterats runt om i världen såsom till Sverige, Danmark, Tyskland, Tjeckien, Holland, Ungern och Australien.

Är du intresserad av att veta mera om hundarna och om rasen i övrigt? Du är varmt välkommen att kontakta mig!