Bomans Gästhem vuoden 2007 SRM-hostelli

 

Suomen Retkeilymajajärjestön hallitus on nimennyt Ahvenanmaan Vårdössä sijaitsevan Bomans Gästhemin vuoden 2007 SRM-hostelliksi. Perheyhtiönä toimivassa yrityksessä on majoitustiloja kunnostetun maalaistalon päärakennuksessa, uusissa lisärakennuksissa ja mökeissä. Majoituksen ja ateriapalvelujen lisäksi tarjolla on ohjelmapalveluja sekä saariston moninaiset luontoelämykset. Viihtyisä ja kodikas hostelli on avoinna yksittäisille matkailijoille toukokuun alusta syyskuun puoleen väliin, muulloin sopimuksen mukaan.

 

Bomans Gästhem liittyi SRM:n majoitusliikkeiden ketjuun ja samalla kansainvälisten hostellien joukkoon viisi vuotta sitten ja oli tuolloin ainoa lajissaan Ahvenanmaalla. Hostelli on kytkeytynyt myös kansainvälisen kattojärjestön uudistettuun varausjärjestelmään ja sen majoitustilat ovat varattavissa internetissä osoitteessa www.hihostels.com.

 

Bomanien esimerkin innoittamana on ahvenanmaalaisten hostellien määrä noussut jo kolmeen – myös Finströmin Godbyssä ja Brändön Jurmossa toimii nyt SRM-hostelli palvellen suomalaisia ja ulkomaisia matkailijoita.