På Svenska Suomeksi      In English


Välkommen


VÄLKOMMEN
STUGOR
FISKE & JAKT
BILDER
PRISER
BOKNING
KARTA & HITTA
KONTAKT

 

 

Vår filosofi är att stuggästerna ska kunna koppla av hos oss utan tider att passa. Här kan du koppla av i lugn och ro, njuta av naturen och tystnaden.

 

Nordqvists stugor är en liten stugby i Finströms kommun, ca 30 km från Mariehamn.

Stugorna ligger på Verkholmen i Bergö vid Bergöfjärden.

 

Närmare naturen kan du inte bo men ändå har du bilväg fram till trappan. På området finns också en inhägnad med får och kalvar som brukar vara uppskattat av små barn.

Ni bor i moderna stugor med alla bekvämligheter.

 

För dig som gillar att sportfiska finns det alltid tankade båtar och tillgång till stora fina fiskevatten med gädda, abborre och gös.

 

Eller önskar du bara vara ,koppla av, sola och bada finns vår egen privata strand som är tillgänglig bara för stuggästerna. Inom området finns ett rikt naturliv med rådjur, fåglar och blommor.

Ta en promenad till byns utsiktstorn för att se vidgade vyer eller ta en tur med egen båt till fartyget PehrBrahe som sjönk för närmare 100 år sedan mellan Bergö och Bastö och kan fortvarande ses från havsytan
 

Den lilla byn Bergö har egen midsommarstång som man reser på midsommaraftonskväll. Före resande lövas stången då alla kan vara med och hjälpa till. När stången är rest dansar gammal som ung runt stången.
 

Tyvärr kan vi ta inte emot husdjur med hänsyn till andra gäster och betande djur i närheten.

 

Välkommen till Nordqvists stugor

Erja & Bertil


Nordqvists stugor, Verkholmsstigen, AX-22220, Emkarby, ÅLAND, FINLAND 

  phone +358 457 313 5840  fax +358 1837219  E-mail: bej.nordqvist(at)aland.net