Bilden ger en indikation om ungefärligt avstånd och riktning till eventuella åskoväder runt om Kumlinge. Webbsidan funkar bäst i Firefox. Gul ram runt bilden indikerar att åskväder är på gång i landskapet, Röd ram runt bilden indikerar åskväder på gång mot eller i direkt närhet av Kumlinge.

Enäs Åskradar

Laddar...

Enäs åskradaren i Kumlinge befinner sig i skärgårdshavet, därför varierar det verkliga avståndet till åskcellerna beroende på om de befinner sig över land eller över hav. Åskradaren reagerar på magnetfält så kraftiga tekniska apprater kan ge utslag på åskradarna.

Kilarna på bilderna representerar områden i stormarna och ändrar färg beroende på intensiteten av stormen. Färgremsan visar de färger som kan uppstå. Från vänster, den svagaste stormen (blå) och från höger den starkaste stormen (vit). För nyare blixtslag mellan moln till marken visas symbolerna som en liten gul blixt och mellan moln till moln visas som röda trianglar. För äldre blixtslag, visar färgerna grönt och cyan slag mellan moln till marken, och blå och rosa betecknar slag mellan moln till moln

Samanställning av senaste åskvädren:

Enäs Åskradar

Laddar...

Blixtar de senaste 20 minuterna:

Enäs Åskradar

Laddar...

Graf över senaste 24h åskaktivitet:

Enäs Åskradar

Laddar...

Fler åskradarstationer som referensvärde:

webcontent by Skärgårdens IT service