FÖRSTASIDAN RITNING & BILDER VÄGBESKRIVNING KONTAKTINFO

Vägbeskrivning:

Man tar sig lättast till Åland med båt och då med antingen Eckerö Linjen, Viking Line eller Silja Line. Dessa rederier erbjuder olika rutter och olika tidtabeller och det är därför fördelaktigt att kolla deras hemsidor för närmre information. Kom ihåg att boka i god tid då sommarmånaderna brukar vara överbelastade.
Lättast är det att ta sig till Gersbäck utgående från Mariehamn där Viking Line och Silja Line lägger till. Även om man väljer att ta Eckerö Linjen, eller någon annan typ av transport till ön, är det så gott som omöjligt att ta sig till Gersbäck utan att åka via Mariehamn, öns huvudstad. Därför är följande körbeskrivning gjord med Mariehamn som utgångsläge, men det är inte svårt att hitta från t.ex. Godby heller.

Utgående från Mariehamn kör man mot Godby på väg 2. Fortsätt förbi Godby över Färjsundsbron. Strax efter bron tar man avtaget till vänster mot Kvarnbo, Ödkarby. Fortsätt vidare på vägen i 9 kilometer och tag sedan till höger mot Hamnsundet, Bertbyvik och följ vägen i 3,6 kilometer. Sväng till höger igen mot Fagervik och följ den vägen i 2 kilometer och tag till höger vid en brun stuga, skyltat mot Gersbäck. Efter 2,6 kilometer är man framme.
Karta
Förstoring av kartan
Alla bilder av Sven-Åke Granit. Digital bildbehandling av Sven-Åke Granit och Johan Hjerling. Ritning av Anna Hjerling.
Websida av Johan Hjerling. © 2004.