Ålands Jakt och Fiske Museum

Ett museum för hela familjen

Välkommen

Välkommen till Ålands Jakt och Fiskemuseum som ligger vackert beläget intill Fiskeläget och havet i Käringsund, Eckerö. Museet beskriver ålänningarnas vardag förr, hur man som jägare och fiskare fick mat på bordet och försörjde sin familj. I utställningarna finns allt som rör jakt, fiske och skärgårdsliv. Svartvita fotografier och texter kompletterar föremålen och beskriver livet på fiskelägen och marknader, hur man jagade säl och drog not.

För er som är barnfamilj finns det mycket att se och göra på museet; bla leka Strömmingsmarknad, gräva efter pärlor, måla gipsfigurer och göra tipsrundorna Djurtipset eller Jägarexamen! I museet kan ni bekanta er med åländska djur och fåglar, Sälen Sälle, Älgen Örjan Taggelin och Mårdhunden Mia berättar mer! Ålands Jakt- och Fiskemuseum är med i Piratklubben, håll utkik efter pirataktiviteter!

I vår trevliga museishop Havsboden hittar du åländskt hantverk, gäddor i plysch, fiskedrag, tjärdoftande tvålar och ljus, vykort och andra resminnen att ta med dig hem. Hoppas du skall trivas hos oss!

         ÅJFM


Öppet 2015:

11.5-7.6 samt 17-29.8
Mån-Lör 10.00-17.00

8.6-16.8  alla dagar
Mån-Sön 10.00-18.00

Tel: 018-38299
info@jaktfiskemuseum.ax

Facebook gilla-knappGilla oss på FB!